zaterdag 15 oktober 2011

Het bockbier seizien is aangebroken

De herfst is weer volop aanwezig en dat betekent dat het bockbier seizoen weer is aangebroken. Deze vrijdag kon ik dan ook een aantal prettige dingen doen in het elfde gebod. Om te beginnen kon ik mijn eerste bockbier van de tap proeven dit seizeon, een weihenstephaner korbinian, en ten tweede, en nog veel belangrijker ik kon een van mijn beste vrienden weer verwelkomen die na een operatie weer dusdanig opgeknapt was dat hij zich een paar uurtjes in de stad kon vervoegen.

Het was dan ook een erg gezellige vrijdagavond en we hadden genoeg te bespreken. Zo willen we uiteraard naar het 34e pint bockbierfestival in de beurs van Berlage als hij dan weer fit genoeg is en ook een optreden van de band the Untuned in Breugems brouwerij in Zaandam staat in de planning. Kortom goed om elkaar weer te zien na een maand!

Terug naar het topic waar we het eigenlijk over hebben. Ook in de diverse slijterijen is het bockbier weer volop te verkrijgen. Naast de standaard varianten van Heineken, Grolsch, Hertog Jan en de andere grote brouwerijen zijn er ook diverse soorten bockbier van kleinere brouwerijen te krijgen. De plaatselijke slijterij van mijn vriend had 39 verschillende soorten in de aanbieding. Dat duurt wel even voor je die geproefd hebt. Ik heb zelf inmiddels een Gulperner jaarling aangeschaft en ben eg benieuwd hoe die smaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten