zondag 30 oktober 2011

Het bockbier festival

Dit weekend was weer het jaarlijkse bockbier festival van stichting Pint. Wijs geworden door vorige jaar (de rijen waren op zaterdagavond zo lang dat we niet eens naar binnen zijn gekomen) besloten we zaterdagmiddag al te gaan.

Ontmoetingsplek was het nabijgelegen in de wildeman zodat we bij eventueel wachten dat onder het genot van een biertje konden doen. Aangezien we binnen de halve minuut van elkaar aankwamen liepen we meteen door naar de beurs van Berlage. Onze planning was goed want er was geen rij en we konden meteen doorlopen, onze jas bij de garderobe achterlaten en het glas en de munten kopen. De zaal was vol maar er was voldoende loop ruimte en zo proefden wij diverser bockjes en genoten tussentijds van een paar klanken van de beide bands die nu in een andere zaal speelden i.p.v. in de hoofd zaal. Voor de liefhebbers, het ging om Wouter Kiers en The old firm (ze stoppen er trouwens mee dus je hebt nog maar enkele mogelijkheden om ze te zien).

Zoals elk jaar dronken we vijf bockjes (men schenkt hier kleine glaasjes van 0.20 centiliter voor de mooie prijs van €2) en stonden dus na zo'n twee uur weer buiten. De start was een vrij bittere bock en alhoewel niet slecht duidelijk de minste van de avond. Zelfs het Paulaner bockbier (en Duits bier is normaliter bitterder dan Nederlands) was minder bitter. De twee lekkerste voor mij waren in ieder geval de Zondebok en de winnar voor mij, Leeuw najaarsbock van brouwerij de Leeuw. na de teleurstelling van het niet binnenkomen van vorig jaar werkt onze nieuwe tactiek prima en dus gaan wij volgende jaar wederom om 5 uur naar het bockbier festival.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten