maandag 21 juni 2010

Eten na het voetbal


Na de voetbal wedstrijd (en het bijbehorende bier) werd het tijd om een hapje te gaan eten. Ondanks het vroege tijdstip (voor vijven) moest de drank hoognodig gedempt worden. Een deel van de groep besloot dat te gaan doen met het eten van een broodjes, wij besloten met z’n vieren dat er een steviger hap naar binnen moest. Op aanraden van een van de vier werd het, het voor mij onbekende, restaurant Hoi Tin, een van de vele Chinese restaurants op de zeedijk. Eenmaal binnen en aan tafel bleek het een “echte” Chinees te zijn. Er aten veel Chinezen (de grote weggever als je een goed Chinees restaurant zoek) en de kaart bevatte veel gerechten met ingewanden. Na een korte bestudering van de kaart en twijfel over wat te bestellen besloot diegene die het restaurant uitgekozen had voor de hele groep te bestellen. Dat werd dus drie maal een rijk gevulde haaienvinnensoep waar veel stukje krab in rondzwommen, en een maal een dim sum gerecht. Drie maal bier en een maal appelsap als drank en mie met rundvlees en nasi met grote garnalen. Als gerechten daarbij werd een botloze eend gekozen, babi pangang (en dat is niet het gerecht dat je bij de buurt chinees krijgt) en een groenteschotel.

Drank en soep kwamen vlot en er werd aangevallen. Bediening was Aziatisch en dat betekent dat er niet gewacht wordt tot iedereen een gerecht heeft of tot de borden leeg zijn maar dat de gerechten die af zijn gewoon op tafel gezet worden. Zo kwam halverwege de soep de dim sum hapjes voor onze tafeldame en werden de hoofdgerechten op tafel gezet voordat iemand zijn soep op had. De kwaliteit van alles was echter uitstekend, mooie knapperige eend, goed uitgebakken varken, een prima groeten schotel, perfecte mie en mooie forse garnalen door de nasi heen. Na afloop van de maaltijd was iedereen dan ook erg tevreden en werd het tijd om de dag te vervolgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten