maandag 28 juni 2010

Ach en wee wederom een BBQ


Van de week kreeg ik van mijn moeder een email met de vraag of ik zondag niets te doen had want dan kon ik bij mijn ouders komen BBQ’en. Nu was deze zondag een rustdag dus opgewekt kon ik terug mailen dat ik zondag bijtijds aanwezig zou zijn om van een heerlijke BBQ te genieten, op een voorwaarde, dat ik zou trakteren. In de rust van Duitsland – Engeland reed ik dan ook naar mijn ouders toe. Het was snikheet maar gelukkig heeft mijn auto een goede airco want anders was ik levend verbrand op het korte stukje, het was nl. de start van de hittegolf met een temperatuur van 30 graden.

Bij mijn ouders aangekomen was het goed te doen in de tuin onder de parasol. Het was warm maar door de schaduw van de parasol goed uit te houden. Deze keer was er naast de, bij ons, wereldberoemde sausjes van mijn vader een andere topper, de Jack Daniels BBQ sauce. Ik had deze saus ooit bij een van mijn bezoeken aan Amerika meegnomen voor mijn vader en sindsdien zijn hij (en ik) fan. Wij hebben hem echter nooit in Holland gevonden dus het bleef altijd bij mooie herinneringen. Mijn moeder had op haar vakantie in Rome de saus in een winkel gespot en had deze meteen ingeslagen. Zodoende stond de fles trots op tafel te pronken, ik vrees alleen dat hij het niet lang gaat maken. Aangezien ik volgend jaar wederom naar Amerika ga weet ik nu al wat ik voor mijn vader moet meenemen.

De BBQ was uitstekend, we begonnen met een in zilverpapier met groenten gaar gestoomde forel met een heerlijke citroen saus voor we ons op het vlees storten. De begeleidende wijn was een erg mooie Chardonnay, die het ook goed deed bij de vleesgerechten, lambsrack en gemarineerde ossenhaas. De begeleiding was een komkommer in dille salade en een aardappelsalade en uiteraard stokbrood met kruidenboter. Na een verse fruitsalade (zonder ijs voor mij) en na de koffie stapte ik op want ik wilde op tijd thuis zijn voor Argentinië – Mexico.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten