vrijdag 30 mei 2014

Brasserie Denk

De steak tartaar
Woensdagavond was het weer tijd voor een film en diner avond met een oud collega en deze keer was de restaurant keuze op brasserie denk in Santpoort gevallen. Deze brasserie hoort bij het sterren restaurant de vrienden van Jacob dus de verwachtingen waren hooggespannen.

We arriveerden op het landgoed Duin en kruidberg en liepen via de tuin de brasserie binnen waar we een mooi gedekte tafel met twee heerlijke stoelen kregen. Met beide een glas prosecco (eerste fout), de rode wijn van mijn disgenoot was niet helemaal begrepen, bij de amuse namen we de kaart door en onze keuze viel op het drie gangen markt menu dat net zijn prijs van €35 aantrekkelijk geprijsd was.

De zeebaars
Als eerste gang kwam er een erg mooie steak tartaar met de dooier van een kwartelei en eigengemaakte limoenmayonaise op tafel en daarbij (tweede fout), werd het brood op tafel gezet. De steak was werkelijk top en nadat die op was besloten wij over te schakelen op een glas witte huiswijn omdat het hoofdgerecht vis zou zijn.

Wij hadden aangegeven half negen weg te moeten en de vis arriveerde bijna direct nadat het voorgerecht op was (derde fout), de timing was niet optimaal te noemen. Ook degene die deze gang serveerde (vierde fout) gaf aan dat het vis en asperges bestond. Het was dus een heerlijke op de huid gebakken zeebaars met daarover droge parmaham en daaronder asperges en couscous en een saus, die erg lekker was maar waar ik de samenstelling niet van wist. ook het dessert kwam in hetzelfde rappe tempo, dit bestond uit een cakeje, ijs, schuim, met tropische smaken als ananas en mango. In een woord voortreffelijk. Aangezien het nog erg vroeg was bleven wij lang natafelen met onze espresso en cappuccino aangezien we ruim de tijd hadden. Toen we wilden afrekenen (vijfde fout) zag de bediening ons niet en dit duurde best wel even. Daarna stonden wij op om het pand te verlaten maar de bediening wist nog een zesde fout te scoren want alhoewel ik zonder jas stond kwam er niemand vragen of mijn jas uit de garderobe gehaald moesten worden. Pas toen ik wat nadrukkelijk naar iemand keek werd er gevraagd of er nog iets van onze dienst was. Samenvattend heb ik voortreffelijk gegeten voor een prima prijs (we waren in totaal €100 kwijt) maar de bediening moet duidelijk nog een stukje opleiding krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten