zondag 28 april 2013

Boottocht

De drie torens vanaf het water
Het werd vanochtend een latertje want pas rond tien uur werd de douche opgezocht voor onze tweede volle dag in Gent. Het programma stond niet echt vast, de enige voorgenomen activiteit was een tocht over het water.

Tegen elf uur stonden wij buiten en zetten de, inmiddels bekende, route naar het centrum in om een ontbijtje te scoren. Onze keuze viel op 't postje en we zetten ons aan een tafeltje buiten (het weer was best wel aangenaam te noemen). Toen we wilden bestellen gaf onze, behoorlijk stuntelige, ober aan dat de kaart vandaag niet werkte want vanwege een feestdag was er alleen een Breugelsch menu te krijgen. Op de vraag wat dat dan was volgde er een hoop onduidelijkheid en wij besloten dan maar tot koffie met jus d'orange en lieten het eten varen. Ondanks dat er vers sap op de kaart stond kwam hij met flesjes aanzetten en dat was echt toch wel iets met druppels en emmers. Kortom als je in Gent bent vermijd 't postje is mijn advies.

We verlieten het terras dus weer vrij vlot en besloten tot een brunch ( ja zo laat was het inmiddels alweer) bij subways, iets waar je ons beiden een plezier mee dot. Zo zaten we even later op het terras van een tonijn en een kip sub te genieten, Daarna was het naar de vertrekplaats van de rederijen lopen en een bootje selecteren voor vertrek. Toen we aankwamen bleek er een op afvaart te zijn en wij gingen aan boord voor een tocht over de schelde en de leie met een plezier bootje. De tocht duurde minder dan een uur maar was erg plezant en informatief. We zagen een aantal dingen die we al kenden vanaf het water en een aantal andere dingen voor de eerste keer. Dat met de prima uitleg van onze schipper maakte het tot een heerlijke trip en, in tegenstelling tot 't postje, een aanrader voor bezoekers van Gent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten