zondag 28 april 2013

Patershol

Waterzooi
's Avonds vertrokken wij naar het patershol om te gaan eten en drinken. We vertrokken vrij laat en toen wij aankwamen bleken zo'n beetje alle restaurants vol te zitten. Ons oog viel tenslotte op brasserie 't klokhuys maar ook deze zat vol. De ober vertelde ons dat er binnen een half uur een tafeltje zou zijn en raadde ons café de zoo aan om de tijd door te komen.

De zoo lag om de hoek en we betraden een behoorlijk trendy café waar flink wat cocktails door de staf geproduceerd werden. Wij hielden het echter bij een Carlsberg en al gauw was het tijd om terug naar ´t klokhuys te gaan. Er was inderdaad plek en ik had mijn zinnen gezet op de plaatselijke specialiteit waterzooi terwijl ik niet eens wist wat het was. Hier werd een variateit met kip geserveerd. Het bleek een soort bouillon te zijn met een halve kip, krieltjes en diverse groenten er in waarbij je de vaste bestandsdelen met mes en vork at en het vocht met een lepel. Zeker niet vies maar ik heb het n u geproefd en zal het niet voor een tweede keer bestellen. René was ondertussen heel erg te spreken over zijn biefstuk die prefect gegaard was.

Daarna gingen we voor een afzakkertje halen en kwamen bij café Afsnis terecht. Deze nachtpub was behoorlijk vol maar ik had het wel gehad na de erg late maaltijd en tegen half twaalf gingen we terug naar het hotel  voor een afzakkertje en het bijwerken van het blog. Morgen weer een nieuwe dag.

2 opmerkingen:

  1. Jammer Rene dat niet helemaaal jouw maaltijd was, de waterzooi maar leuk om eens geprobeerd te hebben. De Gandaham genoemd naar de stad Gent hopelijk wel als je die toevallig tegenkomt. Geniet nog lekker van de sfeer in Gent, hopelijk met een zonnetje net als hier!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je moet alles een keer proberen vind ik altijd! De gandaham beviel prima, erg lekker. We hebben ook een zonnetje hier en hebben een prima weekend!

      Verwijderen