vrijdag 5 april 2013

Bakker Bart

DE Italiaanse bol
Ik had gisteren met een collega afgesproken om weer eens een keer buiten de deur te gaan lunchen en met het vertrek van La place uit Almere zijn er niet zo heel veel opties meet over. (Tenzij je vette kledder wilt gaan eten want dan zijn er megaveel opties beschikbaar van de plaatselijke snackbar Kareltje tot aan de megaketens van McDonalds).

Aangezien wij niet zo van de vette kledder zijn viel onze keuze dus vrijwel direct op Bakker Bart waarbij de slager uiteraard een goede tweede keus was. Ik ben al meer dan dertig jaar Bakker Bart bezoeker en vanaf die allereerste dag is er eigenlijk een grote favoriet geweest, de Italiaanse bol en dan Italiaans belegd. Dat betekent met kaas, salami en chorizo met daar dan weer een lading paprika overheen. Tegenwoordig bieden ze hem ook aan met uitjes erbij en dat heb ik een keer geprobeerd maar dat was hem niet voor mij. Ik ben dus gewoon weer teruggekeerd naar de originele versie. Zo ook deze keer weer en na al die jaren verveelt hij nog steeds niet. Mocht je een keer bij Bakker Bart langsgaan dan is dit wat mij betreft een grote aanrader.

1 opmerking:

  1. Ze zitten hier ook in Zeewolde. Hebben idd goede broodjes en het is er 's morgens en 's middags altijd even druk! Wij vinden de Bakker-Bartbroodjes, volkoren en wit, ook erg knapperig en Peter heeft ook wel eens een bol gescoord daar. Idd verrukkelijk! Ze timmeren goed aan de weg. Heb een paar maanden geleden zo'n Pardoesvla gekocht waarvan de opbrengst naar Villa Pardoes ging. Mooie acties ook! Je kent zeker ook wel de Italiaanse bollentent op de Oudegracht bij Mario? Daar kwam ik al in de jaren 90 toen ik daar studeerde. Altijd een megasucces!

    BeantwoordenVerwijderen