dinsdag 2 april 2013

Paas brunch

De paas tafel
Gisteren was het alweer tweede paasdag, alhoewel je met deze weersomstandigheden best wel over tweede kerstdag had kunnen spreken. De laatste jaren is het vaste prik geworden dat we op tweede paasdag gezellig bij mijn zusje brunchen en dit jaar was geen uitzondering op deze regel.

Ik had geen wekker gezet maar was, dacht ik, ruimschoots op tijd wakker. Helaas had ik op de zondag niet al mijn klokken omgezet naar de zomertijd. De enige die ik niet gedaan had was de wekker naast mijn bed en toen ik de woonkamer binnenstapte zag ik dat ik iets minder ruim in mijn tijd zat dan ik gedacht had. Vervolgens kwam er ook nog een Whatsapp bericht van mijn zusje binnen dat ik om twaalf uur verwacht werd en ik moest er nog enige haast achter zetten om tijdig in Amstelveen te arriveren.

Ik kwam echter netjes om enkele minuten voor twaalf uur binnenvallen en was er zelfs nog eerder dan mijn ouders. Die kwamen ook vlot binnen en even later gingen we aan de feestelijk gedekte tafel echter zonder mijn nichtje want die moest werken. Dat weerhield ons er niet van om te genieten want er waren vers gebakken broodjes, gerookte zalm, cherry tomaatjes, komkommer, krab salade, meloen met rauwe ham en nog heel veel meer. Het was dan ook een tijdje erg stil aan tafel want iedereen was druk bezig om te genieten van al het lekkers. Na het afruimen van de tafel kwam de koffie op tafel en was er weer wat meer tijd voor elkaar. Tegen twee uur was het echter tijd om op te breken en iedereen ging weer huiswaarts na een goede start van de tweede paasdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten