dinsdag 30 april 2013

De laatste stops

Het weer was intussen omgeslagen en het was begonnen met regenen eerst zachtjes en later steeds harder. Toen wij dan ook parkeerden bij het Groot begijnhof (onze laatste geplande stop van de vakantie) moesten de jassen dicht, de kragen omhoog en werd capuchon en cap opgezet om niet nat te worden. Het groot begijnhof was inderdaad groot, zelfs dusdanig groot dat er auto's op mochten en er een parkeerplaats was. Leuk om te bezichtigen maar met niet echt ideale weersomstandigheden werd het geen lang bezoek. Weer in de auto gezeten besloten we i.p.v. te keren in het smalle straatje een rondje begijnhof per auto te doen om daarna de weg naar huis in te zetten.

Onderweg kwam er echter al gauw een onverwachte stop want we passeerden een Carrefour en dat deed bij René het idee opkomen dat we hier misschien nog wel wat Belgische biertjes konden kopen om mee naar huis te nemen. Dat bleek geen enkel probleem te zijn want het was een GROTE supermarkt. Op de bier afdeling bleek een ruime keuze aan speciaalbieren aanwezig te zijn en tot onze grote vreugde had men ook st feuillien te hebben. Er werden dan ook diverse bieren ingeslagen alsook een klein zakje Lays met pickle als smaak (Het bleek een piccalilly smaak te zijn en alhoewel niet vies zal dit een eenmalig experiment blijven voor mij).

Daarna was het in de, gelukkig niet stromende) regen het inladen van de boodschappen en de rit naar huis in te zetten. Deze bleek probleemloos te verlopen en eenmaal in Nederland aangekomen bleek daar de zon heerlijk te schijnen. Na mijn mede avonturier in Zaandam afgezet te hebben en kennis genaakt te hebben met het konijn van zijn dochter was het richting Amsterdam rijden want het was tenslotte koninginnennacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten