zaterdag 20 april 2013

Drinken, eten en gokken

De eerste schotels arriveren
Al jarenlang is er een avondje uit van collega's en oud collega's in Amsterdam dat deze drie componenten in zich verenigd. Wij spreken dan af in café de zon om nadat de groep is compleet naar Chinees restaurant Wing Kee te vertrekken om de avond tenslotte in het Holland Casino te beëindigen.

Helaas miste ik deze keer de start bij de Zon want diegene die mij oppikte was al erg laat en bij het rijden over de grachten hadden wij een bierfiets voor ons dus dat schoot niet op. Toen wij bij de zon aankwamen was het dan ook meteen doorlopen naar Wing Kee. Het uitje wordt door een Chinese collega georganiseerd en dat betekent een gereserveerde tafel voor de groep en eten wat er op tafel komt. Als eerste uiteraard thee (Wing Kee heeft geen alcohol vergunning) en daarna twee pannen met Wonton soep. Dan komen de bakken met rijst en de schalen met kip, rund, eend en varken in diverse variëteiten. Alles smaakt weer even goed maar het hoogtepunt is toch wel als de schalen met tijger garnalen binnenkomen. Een met zwarte bonensaus en een met knoflook klaargemaakt.

Tijdens de maaltijd is het ook altijd goed bijpraten ober veranderde banen, huizen en vakanties. Het toeval wilde dat een ex-collega en trouw lezer van mijn blog pasgeleden in Gent geweest was en hij had diverse tips over wat te doen en waar te eten. De belangrijkste tip was wel om te gaan eten en drinken in het patershol. DE wijk met restaurants en kroegen in Gent. Verdere tips lukten helaas niet maar gelukkig hebben we daar de email nog voor achter de hand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten