zondag 28 april 2013

Het groot vleeshuis

Plaatselijke streek gerechten
Het was tijd om verder te gaan en dus liepen we over de diverse grote pleinen naar het oude stadscentrum van Gent toe. Het was een schone omgeving zoals men dat in België pleegt te zeggen en onderweg zagen we ook de vertrekhalte voor de boottocht die wij zondag willen gaan doen.

Op een van de pleinen zat het groot vleeshuis waar men allerlei streek streekproducten kon kopen zoals de Ganda ham. Je kon hier ook lunchen en dat deden we dan ook. We hadden borden met ham en worst uit de streek en ik had een plaatselijke kroket met  ganda ham terwijl René aan de erwtensoep zat (ja dat is ook een plaatselijk product).Daarbij een heerlijke Ename blond en het werd een prima lunch. Daarna vervolgden we onze route met een bezoek aan Geraard de duivel en het oude kasteel dat nog steeds binnen de stadsgrenzen ligt.

Ook een bezoek aan de stripwinkel mocht niet ontbreken toen wij langs Adhemar kwamen en René zich niet onbetuigd liet en diverse aankopen deed. Op de vrijdagsmarkt (die ook op zaterdag gehouden werd) hadden we enkele druppels maar dat was gelukkig de enige regen die we zagen. Ook daar sloeg René toe met iets voor zijn dochter. Toen was het terug naar het hotel waar ik een powernap nam en René nog wat stripwinkels bezocht. Na een prima ochtend een uitstekende middag, Gent is goed!

1 opmerking:

  1. Wat leuk dat je de gandaham geprobeerd hebt en deze in de smaak viel! Jullie hebben het heerlijk gehad zo te lezen! Belgie is een walhalla vind ik altijd en hele vriendelijke, voorkomende mensen. Plezant en gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen