maandag 19 november 2012

Zondagmiddag stapmiddag

Aangezien mijn stapmaat i.v.m. een cursus niet kon afgelopen vrijdag was ik die avond met enkele oud collega's uit eten geweest. Wij hadden echter afgesproken om samen op zondag middag even de stad in te gaan so-wie-so om elkaar weer even te zien en te spreken en voor hem om een break in de drukke werk, politiek en gezinsweek te hebben.

Zo zaten we dan op zondag om half vijf aan de tap van het elfde gebod waar we onder het genot van het biertje gezellig aan het bijpraten waren. Op een gegeven ogenblik stapte de eigenaresse ook binnen en daar zij en mijn stapmaat elkaar lang niet gezien hadden werd dat een zeer geanimeerd gesprek. Zij vertrok echter naar huis om te gaan eten en ook wij trokken de deur achter ons dicht om ons bij Kam Yin te laten verwennen met een eenvoudige doch voedzame maaltijd.

Het maakt niet uit op welke dag je bij Kam Yin komt, het zit er altijd vol. Op de zondag gelukkig minder vol dan op vrijdag en zaterdag en zo hadden we meteen een tafeltje en de kaart. Ik ging voor de visfilet in spicy ketjap saus en mijn maat voor bruine nasi met kip. Daarbij als echte Suri's een Fernandesje (voor de ouderen onder ons beter bekend als Exota) en het smikkelen en smullen kon al rap beginnen. Zoals altijd aten we prima voor een perfecte prijs en gevoed stonden wij binnen de drie kwartier weer op straat. Na nog een laatste biertje (een Karmeliet van de tap) bij het elfde gebod braken wij onze tenten op om weer huiswaarts te keren. De zondag was een aardige variatie maar volgende week is het weer gewoon vrijdagavond stapavond.

1 opmerking: