dinsdag 6 november 2012

Saigon café

Pho
Afgelopen vrijdag zou ik met een oud collega naar een concert van Joe Jackson gaan en dat betekent uiteraard eerst uit eten gaan. Deze keer was de logistiek wat lastiger want mijn auto moest in Zaandam blijven i.v.m. een weekend trip naar Duitsland. Hij kon mij echter in Zaandam oppikken zodat alles alsnog op de spreekwoordelijke rolletjes kon verlopen. Zodoende zaten we netjes op tijd aan tafel bij Saigon café in de Leidsestraat om te kijken of de recensie van Johannes van Dam klopte ondanks de negatieve berichten die hij later over Saigon hoorde.

Het meisje dat ons bediende kreeg een ruimte bestelling mee naar de keuken. We namen twee maal saté (kip en varken) en twee maal koude wraps (garnaal & varken en rund) en bestelden als hoofdgerecht uiteraard pho, de befaamde Vietnamese noodle  soep. Daarbij namen we een flesje witte wijn en bereiden ons voor op de dingen die komen zouden gaan. Welnu uiteraard kwam de wijn als eerste maar toen zag je dat onze dame nog niet zo lang in de horeca werkte want het begrip proeven bij wijn was haar onbekend. Met wat coaching van ons werd het prima opgelost maar daarna kwam de cheffin haar nog even bijpraten over hoe dat nu allemaal precies moest. Erg netjes dat er zo opgelet wordt hoe alles loopt in het restaurant.

Het eten was erg goed, de voorgerechten waren mooi waarbij de kip van het varken won in de categorie saté en de de varken en garnalen combi het won van de koe in de categorie wraps. Toen de pho arriveerde keken we wel even op. Het was een grote kom met de noodle soep met daarnaast drie sausjes (sambal, zoetzuur en zwarte bonen) en een bordje groenten met taugé, Mexicaans koriander, Thaise basilicum, taugé, pepertjes.en partjes limoen. Het principe was vrij simpel, gooi in de pho wat je lekker vind in de hoeveelheden die je lekker vindt en geniet. Welnu dat laatste deden wij want de pho was heerlijk. Na uiteraard een dessert voor mijn ex-collega en espresso voor ons beiden. Met goed gevulde magen en een prettige rekening (80 euro inclusief fooi) begaven wij ons naar de melkweg voor het tweede gedeelte van de avond.

1 opmerking: