vrijdag 9 november 2012

De terugreis

De worst stand op de markt van Cochem
Aan alle goede dingen komen een eind en zo ook aan ons tweedaags bezoek aan Duitsland. We verlieten dan ook de feesttent en het oergezellige dorpsplein om nog wat laatste inkopen te doen. Enkelen van ons wouden namelijk nog wat flessen van de Federweisse meenemen en kochten die rechtstreeks van het vat. Daarna werd de wandeling naar de bus ingezet en verstouwden we ons toe aan de goede zorgen van Sjors om thuis te komen.

De bus van nu is het vliegtuig van vroeger want er hingen twee monitoren in de bus en op een gegeven ogenblik zette Sjors National treasure op.Dat hielp de tijd goed doorkomen en voor we het in de gaten hadden waren we de Nederlandse grens over en stopten we voor een pauze bij het plaatselijke AC restaurant in Venray. Helaas bleek een van de aangeschafte flessen wijn gebarsten te zijn en was leeggelopen. Dit veroorzaakte flink wat rotzooi en die moest uiteraard eerst opgeruimd worden. Daarna kon in het restaurant koffie gedronken worden en werd door sommigen zelfs een maaltijd gebruikt voor we weer verder gingen.

Het laatste deel van de tocht ging vlot, alleen was National treasure op een gegeven ogenblik afgelopen en werd vervangen door de toppers. Ik zette mijn koptelefoon maar op en liet The black crowes en Johnny Cash mij op de laatste kilometers begeleiden. Aangekomen in Almere verlieten we de bus en namen afscheid van elkaar. Nu was het mijn beurt om mijn reisgenoot voor de deur in Zaandam af te zetten en ook wij namen afscheid na een weekend met wein, weib und gesäng.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten