maandag 26 november 2012

Mosselen

Een schaal met mosselen.
Mijn ouders hadden mij en mijn zusje uitgenodigd om zondag bij hun langs te komen om mosselen te eten. Nu gold dat laatste uiteraard niet voor mijn zusje (die gruwt van mosselen) maar des te meer voor mij en voor mijn zwager. Ik (en hij ook) vindt het heerlijk maar eet het bijna nooit. Ook niet als ik uit eten ga.

Ik was aan de late kant en toen ik binnen kwam zat mijn zwager al achter de nieuw aangeschafte laptop van mijn ouders om van alles en nog wat te installeren. Hij had ruzie met het opzetten van de email en na een tijdje kwam ik kijken of ik kon helpen. De machine bleek op Windows 8 te draaien en het was voor ons beiden de eerste keer dat we daar mee in aanraking kwamen. Het standaard Microsoft mail programma kregen we niet aan de praat dus dan ga je op zoek naar goede oplossingen. We installeerden Thunderbird en binnen no time was het email verkeer geregeld.

Toen was het al tijd om aan tafel te gaan en we lieten de laptop de laptop en gingen er eens goed voor zitten. Mijn vader had deze keer een nieuw sausje aan zijn repertoire toegevoegd, een pittige. Deze voldeed aan de kwaliteitseisen die ik aan een sausje van mijn vader stel (heel erg lekker) en was ook nog goed pittig. Een topper wat mij betreft die vaker terug mag komen. Ik slaagde er daarnaast in om twee schalen met mossleen soldaat te maken omdat ik van de sla en de frietjes (ok, ik jatte er een paar van mijn neefje) afbleef. Na dessert en koffie ging mijn zwager verder met de laptop maar ik bleef aan tafel zitten met mijn zusje en nichtje. Tegen half negen vond mijn moeder het genoeg met de laptop lessen en braken we op. Het was wederom erg gezellig maar de komende tijd zullen we nog wel flink wat uurtjes in de laptop moeten steken voordat die draait zoals mijn ouders dat willen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten