woensdag 21 november 2012

Wisseling van de (kook)wacht

Eten en restaurant bezoek is toch wel een van de hoofd topics op mijn blog (net zoals vakanties overigens). Een restaurant waar ik wel vaker kom, zowel om uit eten te gaan als om wat af te halen, is Suvarnaphum. Ik kom hier al vanaf het moment dat de zaak opende want eigenaresse Mem is een goede kennis die ik destijds leerde kennen toen zij nog achter de bar van de Mekhong river stond. Op een avond vertelde zij ons dat zij een restaurant in Amsterdam West ging beginnen en nodigde ons uit om daar langs te komen. Welnu dat resulteerde in een eerste bezoek dat bij lange na niet het laatste was want de keuken was uitstekend. Nu, bijna negen jaar later heeft Mem haar zaak echter verkocht omdat zij Nederland wil verlaten en terug wil naar haar geboorteland Thailand. Het restaurant is verkocht en vanaf 1 november staat er een nieuwe eigenaar in, of de kwaliteit nog steeds hetzelfde is, is iets dat wij binnenkort maar eens moeten gaan proberen.

Een tweede wisseling van de wacht is het verhuizen van Kai, een van de beste Thaise koks in Amsterdam. Ik leerde Kai kennen toen hij nog in de Butterfly werkte en na het sluiten van die zaak zwierf hij langs diverse Thaise restaurants in Amsterdam. Ik had zijn spoor teruggevonden in Thai Isaan maar ook daar is hij alweer vertrokken en hij staat nu achter de potten en de pannen van de Mekhong river. Dat betekent dat het tijd wordt om daar weer eens een maaltijd te gaan gebruiken, en zo is de cirkel weer rond want we begonnen bij de Mekhong river en dat is ook de plek waar we weer eindigen.

1 opmerking:

  1. Mem zal ik niet missen. Haar dochter met de tattoo wel :-). benieuwd wie de zaak over heeft genomen en of het personeel blijft.

    BeantwoordenVerwijderen