zaterdag 10 november 2012

Geisha

Woensdag overkwam mij een deja vu. Net zoals een kleine twee maanden geleden kreeg ik een bericht dat er die avond een verjaardagsfeest was. Deze keer niet in een kroeg maar in restaurant Geisha. Deze keer gelukkig ook niet toen ik al in de auto op weg naar huis was maar in de middag zodat ik iets meer voorbereidingstijd had.

Het was even zoeken naar Geisha, er hangt nl. alleen een simpel lampionnetje met de naam voor de deur maar met behulp van een telefonische hulplijn arriveerde ik ter plekke. Een deel van het gezelschap was al ter plaatse en na het begroeten van de jarige en het overhandigen van een cadeau nam ik plaats en kreeg al meteen een glas champagne voorgezet. Het was een gemêleerd gezelschap en mijn buurman bleek een limousine service (Mercedes S klasse) voor zakenlui te hebben. Daarnaast was hij meerdere malen Nederlands judo kampioen geweest en van plan om met zijn vrouw naar Florida te gaan op vakantie. Kortom meer dan genoeg om over te praten.

Het eten was erg goed te noemen, we begonnen met een gang sushi en sashimi en daarna een ronde van dim sum hapjes. Mij werd gevraagf om de wijn bij het eten uit te zoeken. De door mij geselecteerde trocken Riesling bleek helaas niet meer op voorraad te zijn maar de sommelier adviseerde een buur wijn die prima smaakte. Hoofdgerecht was een stukje Maas, Rijn en IJssel runf met rijst en vis erbij. Na uiteraard een gerecht met sterretje voor de jarige en voor ons crème brûlée, ijs en vruchten. Voor de koffie doken we de lounge in waar nog rustig nagepraat werd voor we afscheid namen na een zeer geslaagde avond. Op naar de volgende onverwachte verjaardag zou ik zo zeggen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten