vrijdag 7 september 2012

School herinneringen 2: Het school lied

Robert Long
Hierbij de tweede episode in het (onregelmatige) feuilleton van mijn school herinneringen. Waar ik het de eerste keer over geweld had (de krijtjes oorlog) gaat het deze keer over cultuur en creativiteit.

In ons eind examen jaar zaten wij na te denken over een ludieke actie om het schooljaar (en onze school carrière) mee af te sluiten. We besloten om een eigen school lied te schrijven en dit dan ten gehore te brengen aan onze leraren. Als melodie werd gekozen voor Toe maar jongens de beuk er in van Robert Long en de coupletten moesten uiteraard over onze leraren moesten gaan. Het refrein stond in drie seconden op papier. Dat werd "Toe maar Bohnen (de rector) de beuk er in, ja vooruit maar lui kwart voor acht (de standaard straf was 1 of meerdere malen je om kwart voor acht melden, de lessen begonnen om half negen).

Coupletten gingen onder andere over de wiskunde leraar (X kwadraat min wortel y, maakt nou eenmaal niemand blij) en de rector (Als je weer aan het kaarten bent, en je verliest je laatste cent). We hebben het lied nooit opgevoerd maar hadden ontzetten veel pret met het verzinnen van de coupletten). Helaas is het lied door mij niet bewaard en ken ik enkel nog flarden tekst en in één geval een heel couplet, maar dat we er heel veel lol mee hadden is wel in mijn geheugen bewaard gebleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten