dinsdag 4 september 2012

Bob Evers

Van jongs af aan ben ik al een verwoed lezer geweest en ik heb dan ook heel wat boeken gelezen. Aan jongen stonden de avonturen van Bob Prins, Jan Prins en Arie Roos aan de top van mijn lijst en ik had ze dan ook alle 32 in mijn bezit en heb ze meermalen herlezen. Een van de grootste frustraties was echter het opsporen van deel 33 want dat was het verolg op nummer 32, Cnall effecten in Casablanca.
Het boek bleek echter niet te bestaan en ik legde mij er bij neer dat ik het slot van het verhaal nooit te weten zou komen.

Ik zag echter laatst een download van de Bob Evers serie en dit bleken meer dan 50 delen te zijn. na wat speurwerk op het net kwam ik er achter dat door ruzie tussen auteur en uitgeverij deel 33 nooit verschenen was en dat pas na de dood van de schrijver het manuscript was teruggevonden. Nu ben ik niet zo erg dat ik de hele serie ga herlezen maar deel 33, een zeegevecht met watervrees staat op mijn e-reader en meer dan 35 jaar nadat ik aan het verhaal ben begonnen zal ik eindelijk weten hoe het afloopt met Jan, Bob en Arie en hun avonturen met agent Cnall.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten