zondag 9 september 2012

Afscheid

Afgelopen vrijdag was de afscheidsreceptie van een collega. Aanstaande dinsdag is zijn laatste werkdag bij ons en daarna begint hij bij zijn nieuwe werkgever prorail. Nu gebeurt het wel vaker dat een collega afscheid neemt bij ons bedrijf net zoals bij elk ander bedrijf in de wereld, maar dit is toch wel een speciaal geval.

Wij begonnen allebei tegelijk bij onze werkgever, alleen op twee verschillende afdelingen. Pas toen ik intern, na twee jaar, van job veranderde kwamen we elkaar voor het eerst tegen. Er ontstond eerst een goede gezamenlijk werksfeer en later werden we zelfs vrienden die gezamenlijk dingen ondernamen met nog enkele andere collega's erbij. Zo begonnen we ooit met een jaarlijkse BBQ met een forse groep en dat is inmiddels veranderd in een jaarlijkse spelletjes en hapjes dag. Ook slaagden we er in om voor ons twaalf en een half jarig jubileum een feest te organiseren voor het hele bedrijf samen met de rest van de mensen die toen ook zo lang in dienst waren. We gingen met zijn zessen in 2000 naar Disneyland Paris en ondanks dat hij en zijn vrouw inmiddels twee kinderen hadden gekregen gingen we een paar jaar later tien man sterk naar Ameland.

Zijn vertrek naar een ander bedrijf is geen einde aan onze vriendschap want we zullen als groep dingen samen blijven doen. Zo zal er binnenkort ween een tapas en spelletjes avond komen en een weekeind Duitsland is ook al gepland en  misschien gaan we ook weer een keertje naar Disneyland Paris. Toch is het zo meteen best wel een verandering om hem niet meer dagelijks rond te zien lopen en gezamenlijk de lunch te gebruiken. We hebben in ieder geval 24 jaar samen lol gehad bij ons bedrijf en dat is het belangrijkste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten