dinsdag 17 april 2012

Rand McNally



Zoals in eerdere blog posts al gememoreerd brengt het opruimen van spullen heel veel herinneringen terug. Zo schreef ik hier over wat een plastic beker allemaal terugbracht en hier schreef ik wat een kookboek aan herinneringen opleverde. Deze keer kwam ik de Rand McNally road atlas 1992 tegen en ook van deze set aan herinneringen neem ik afscheid.

We schrijven lente 1993 en samen met Dennis, Frank en Simon maakte ik plannen voor onze eerste trip naar Amerika. Toen een vriend hoorde dat ik naar het beloofde land ging zei hij nog een aardige verrassing voor mij te hebben. Zelf was hij er een jaar eerder geweest en zijn steun en toeverlaat was de kaart van Rand McNally geweest. Ik kreeg zijn exemplaar mee en die heeft ons met raad en daad terzijde gestaan toen wij de tocht van New Orleans naar Orlando en Miami maakten.

Deze vakantie was niet mijn laatste Amerika vakantie en ook in de trips in 1995 en 1996 die ik met een vriendin maakte was de atlas uiterst welkom. In 2001 maakte ik wederom een Amerika trip, deze keer met een van mijn beste vrienden en wederom was de atlas, die toch wel een beetje uit elkaar begon te vallen, mijn vriend bij het plannen van de routes. Dat was echter het laatste wapenfeit van de Atlas want mijn volgende vakantie naar Amerika vond pas in 2009 plaats en toen huurde je gewoon een navigatie systeem bij je auto. Uiteraard vele malen beter en vele malen simpeler dan 's avonds op je hotelkamer de route voor de volgende dag uitstippelen, maar ook een stuk minder avontuurlijk. Ik denk bij het afscheid nemen van de atlas met warme gedachten terug aan de vriend, die ik al vele jaren niet meer gezien heb, die mij inderdaad een hele fijne verassing gaf in het voorjaar van 1993.

1 opmerking:

  1. Mooi stuk, ook mijn complimenten voor Rand. Geweldige herinneringen heb ik eraan!!!

    BeantwoordenVerwijderen