zondag 22 april 2012

Mijn Lexus

Zes maanden geleden ging ik een nieuwe auto uitzoeken en nar diverse proefritten was de keuze gevallen op een Lexus CT200H in het zwart met zwarte bekleding. Het enige nadeel was de levertijd van plusminus zes maanden maar dat had ik er wel voor over. Halverwege vorige maand begon ik bij de lease coördinatrice te informeren of mijn auto er al was maar helaas het zou nog even duren.

De afgelopen week kwam zij er echter achter dat ze vergeten waren de auto bij de lease maatschappij te bestellen. Zij maakte duizenden excuses maar dat hielp mij niet verder. Ze ging wel direct kijken of er nog meer opties waren om mij te helpen. Hier kwamen de volgende uit naar voren.

  • Een nieuwe bestellen (levertijd vijf maanden)
  • Mijn tijdelijke Prius oprijden (deze moet nog een jaar mee)
  • Een duurder exemplaar (€50 per maand) dat bij de lease maatschappij stond
  • Een keuze uit drie verschillende exemplaren die bij de dealers in Nederland stonden.
Optie een viel af want per 1 juli wordt de wetgeving aangepast en dan is het niet meer zeker of de Lexus in het aantrekkelijke 14% segment valt. Optie drie viel ook af want dat heb ik er niet voor over. Blijven opties 2 (de Prius oprijden) en 4 (de keuze is metallic grijs/donkere bekleding, metallic grijs/lichte bekleding of metallic bruin/donkere bekleding) over. Dit weekend moet ik maar eens goed nadenken welke keuze ik ga maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten