zaterdag 28 april 2012

Babe ruil

Reeds vele jaren deel ik kappers lief en leed samen met Dennis. Het begon ooit allemaal in de Watergraafsmeer waar Dennis vroeger woonde en waar hij zich trouw elke vijf weken liet bewerken met de tondeuse door Hugo. Toen Dennis verhuisde maakten we gezamenlijk regelmatig de pelgrimstocht naar Wonderland om onze comics te halen.

En eens in de vijf weken werd er een uitstapje naar Hugo gemaakt. Op een gegeven ogenblik ging ik ook voor de bijl en sindsdien werd elke vijf weken de tondeuse op standje twee gezet en lieten wij ons behandelen. Hugo verdween uit beeld en Dennis en ik gingen sindsdien elk naar een andere kapper totdat ik me weer bij hem aansloot en we samen Nassau kappers in Halfweg bezochten. Hier lieten we de tondeuse een standje zakken naar een en de frequentie ging omhoog van vijf naar vier weken. Enige tijd terug vertrok Dennis wederom naar een nieuwe kapper maar deze keer sloot ik mij al snel bij hem aan.

Zo brachten wij gisteren voor het eerst gezamenlijk een bezoek aan Shirley. Zij heeft een kapsalon in huis in Zwanenburg. Naast de woning is een aparte ruimte die als kapsalon is ingericht. Het is wel een verschil met Nassau kappers want hier komen allerlei mensen binnenvallen. Zo kwam een vriendin van Shirley aan met haar zoon en die van Shirley en een verhaal over een uitstapje waarbij de kinderen in diep water waren gevallen en zij in de modder was gesprongen om de kinderen te redden. (De kinderen waren er ook, inmiddels weer gefatsoeneerd maar nog zwaar opgewonden over het avontuur). Mij benieuwen wat ons te wachten staat bij ons volgende bezoek op 8 juni.

1 opmerking:

  1. Sneller klaar, beter geknipt en het kost bijna 50% minder. Dat zijn de juiste incentives. Maar ik mis toch wel de verhalen over het uitgewoond worden door het hele voetbalteam (en dat was niet bij Hugo ... :-)).....

    BeantwoordenVerwijderen