maandag 23 april 2012

Ajax - FC Groningen

Afgelopen week had Dennis mij al gevraagd of ik deze zondag mee wilde naar ons aller Ajax. Uiteraard zei ik hier ja op maar het was wel onverwacht. Dennis had dit jaar minder dan vijf wedstrijden gezien en al besloten om zijn seizoenkaart niet te verlengen gezien de aller belabberdste prestaties van onze Mokumse trots. Maar hier zijn we vier wedstrijden voor het einde van de competitie en Ajax is bijna kampioen. Dan ga je uiteraard voor die laatste wedstrijden nog naar het stadion om je club naar het kampioenschap te schreeuwen.

Het was druk, de Arena was uitverkocht, en we waren dus ruim op tijd vertrokken. We zetten de auto in de Venserpolder neer en liepen het stukje naar het stadion waar het erg druk was. We zetten ons neder en de wedstrijd begon. Het was niet hoogstaand maar pal voor de rust zorgde Derk Boerrigter voor de 1-0 zodat we tevreden de rust ingingen. Een rust die opgeluisterd werd door een optreden van Lenny.Dit was een deelnemer aan het eerste seizoen van the voice of Holland en hij vertolkte three little birds van Bob Marley voor ons. De tweede helft was erg spannend omdat Ajax maar niet scoorde. Totdat invaller Kolbeins Sigthorsson aan alle twijfel een eind maakte door de twee nul binnen te schieten. Nog een overwinning en dan is ons aller Ajax wederom kampioen van de eredivisie. Een mooi moment voor Dennis om afscheid te nemen. Dat moet je altijd op het hoogtepunt doen.