zondag 15 april 2012

Brood en spelen

Zaterdagavond was het weer tijd voor de half jaarlijkse eet, drink en speel avond die onze groep al vele jaren houdt. Ooit begonnen als een gigantische vreet BBQ en roulerend bij de diverse mensen zitten wij al enige jaren op dezelfde locatie in Kortenhoef. De reden is dat het stel dat daar woont twee dochters heeft van, inmiddels, 12 en 9 en het logistiek dus goed uitkomt.

Van een BBQ zijn we via tapas avondjes doorgegroeid naar de huidige vorm waarin iedereen dingen maakt en er eerst gegeten wordt en er daarna hapjes op tafel komen bij de diverse spelletjes. Als eerste kwam er een boord met amuse's zoasl bieten soep, rauwe ham met rucola en truffel mayo en groenten chips, vervolgens een uitgebreide visschotel met makreel, zalm, paling, knoflook garnalen, Hollandse garnaaltjes en haring. Er kwam een pinda soep op tafel en er kwamen een soort mini vegetarische tortilla's en vegetarische bitterballen op tafel. Alles was even lekker en de begeleidende witte wijn en rioja deden de maaltijd alle recht aan.

Voldaan maar niet te vol was het tijd voor de spelletjes. De start was Machiavelli en dat duurde redelijk lang, Oorzaak was dat er allerlei hapjes (en drankjes) op tafel kwamen en dat een van de spelende duo's wel erg lang overlegde bij elke beurt. Het was dan ook bedroevend voor de rest dat dit duo het spel dan ook won. Vervolgens kwam er meer tempo in de strijd met saboteur en uiteraard ezelen. Tegen middernacht kwam er een einde aan een weer erg gezellige avond, op naar de volgende editie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten