dinsdag 5 januari 2010

Guns N’ Roses


Net zoals vele andere mensen heb ik in de laatste week van het jaar geluisterd naar de top 2000 en de vele andere varianten die de diverse zenders uitzonden. Luidkeels in de auto meeblèren met diverse nummers en in stilte luisterend en terugdenkend bij andere nummers. Hoog in de top 10 stonden nummers van een band die eind jaren 80 en begin jaren 90 verketterd werd door de gevestigde orde en waar ik een grote fan van was: Guns N’ Roses. In de zomer van 1988 was Paradise City een gigantische hit die op het eiland Kos, waar ik mijn zomervakantie vierde, in onze stamkroeg elke avond gedraaid werd.

Bij terugkeer in Amsterdam schafte ik meteen de cd aan (we hebben het nog over de tijd voor de mp3 bestanden) en genoot met volle teugen. Het was een cd met louter top nummers en hij was niet uit mijn cd speler weg te slaan. Het duurde echter tot de volgende plaat (Use your illusion 1 & 2) voor ik een concert kon bijwonen. We vertrokken met z’n vieren naar de Kuip in Rotterdam en wachten op alles wat komen zou gaan. Wachten ja, want na de 2 uitstekende voorprogramma’s duurde het lang, erg lang voor de heren hun opwachting maakten. Toen ze kwamen was het wachten echter de moeite waard geweest het optreden spetterde van begin tot eind. Soms letterlijk want het podium ontplofte in een gordijn van vuurwerk bij hun versie van Live and let die. Het concert duurde tot middernacht en we gingen moe maar voldaan naar huis.

Daarna ging het langzaam bergafwaarts met de band. Het ene na het andere bandlid kreeg ruzie met Axl en liet de band in de steek. De huidige bezetting, met alleen Axl als man van het eerste uur, heeft na erg veel jaren wachten eindelijk de cd Chinese democracy afgeleverd. Ik heb deze uiteraard gedownload (cd’s kopen gebeurt niet veel meer tegenwoordig) en beluisterd. Waar appetite alleen top nummers heeft kon ik geen enkel nummer op deze cd vinden die mijn hart sneller deed slaan. Kortom de huidige versie van de band heeft voor mij afgedaan, ik mag echter nog graag naar Appetite luisteren op mijn iPod.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten