donderdag 24 november 2011

Wijn proeverij


Na een goede nachtrust en een verfrissende douche was het tijd voor het ontbijt. Voor geen van deze punten een slecht woord over hotel Amrath. Het ontbijt was goed en versterkt stapten we de bus in voor de volgende etappe. Eerst werden de beeldhouwers afgezet in Valkenburg en vervolgens bracht de bus ons naar Maastricht. In de bus werd ik gecharterd door onze reisleidster om de honneurs waar te nemen want zij ging mee met de vlaaienbakkers en ik ging met de andere groep naar de wijnproeverij.

De eerste opdracht was het vinden van het wijnhuis en met mijn richtingsgevoel is dat een uitdaging. Gelukkig waren er telefoons met kaarten in de groep en mensen die een goed richtingsgevoel hadden en binnen enkele minuten stonden wij voor de deur bij wijnhuis Thiessen. Onze gastheer stond in de deuropening al te wachten en bracht ons naar een mooie ruimte waar we met koffie en vlaai ontvangen werden. Na een uitleg over dit oude (1740) wijnhuis daalden wij af in de kelder en dronken daar een mousserende wijn met een uitleg over het maken van champagne. We vervolgden met een rondleiding door de kelders waar men zelf nog wijnen bottelde en opsloeg voor de kopers en een bezoekje aan de tuin waar de druivenranken stonden voor de eigen oogst.

Daarna gingen wij aan tafel en werden brood, water en kaasjes aangedragen om de vijf wijnen te begeleiden die we zouden gaan proeven. Het waren twee witte en drie rode en deze varieerden van ingekochte wijnen tot zelf gebottelde wijnen. Onze gastheer begeleidde alles perfect was zeer informatief over welke vraag dan ook die gesteld werd. Een prima begin van de dag en ik kan iedereen een bezoek aan Thiessen dan ook van harte aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten