dinsdag 29 november 2011

Michelin gids

Gisteren was het zover de bekendmaking van de nieuwe Michelin sterren voor Nederland. Ik ben altijd al een liefhebber van lekker eten geweest mede dankzij de inbreng van mijn vader die niet alleen goed kan koken maar die ons van jongs af aan al meenam naar restaurants om uit eten te gaan.

Met Dennis, een van mijn beste vrienden ben ik op een gegeven ogenblik als verjaardagscadeau een etentje gaan geven i.p.v. een cadeau. We starten met pizzeria en Argentijn maar enkele jaren terug zijn we op de betere restaurants overgestapt. We starten als eersten met restaurant Halvemaan en er volgden er nog velen die in de top 100 van de lekker stonden of Michelin sterren hadden. Zo was ik erg blij dat twee van de restaurants die ik uitgekozen had zo goed bij Dennis in de smaak vielen dat hij er vaker is gaan eten. Het gaat dan om de Nederlanden en Vinkeles, maar ook Dennis heeft menig topper bij mij geïntroduceerd waarbij ik vooral Vermeer een erg mooie ervaring vond..

Terug naar de sterrenregen. De lijst van dit jaar was niet heel opmerkelijk, 1 restaurant was zijn ster kwijt, 7 hadden hun eerste ster gekregen en drie waren van een naar twee sterren gestegen. Geen van de restaurants waar ik gegeten had of die op mijn lijstje van binnenkort te bezoeken stonden was gewijzigd  Wat wel opmerkelijk was is dat wij voor het eerst meet twee sterren restaurants dan België hebben. Nederland stijgt langzaam maar zeker als gastronomisch land iets dat ik alleen maar kan toejuichen.

1 opmerking:

  1. De Nederlanden en Vinkeles, inderdaad erg goede restaurants!!! Heerlijk om daar te bivakeren!

    BeantwoordenVerwijderen