zondag 13 november 2011

Lissabon

Het is een en al vakantie wat de blog klok slaat. Na de tickets voor Amerika gescored te hebben is het nu tijd voor een blik op de zomervakantie. De kans dat die zomervakantie een weekje in een Zuid Europese stad gaat worden is erg groot. Het enige nadeel is de hitte in de zomer, maar dat hadden we de afgelopen zomer in Istanbul ook. Het is dan ook tijd voor een blik op de derde kandidaat en dat is Lissabon.

Na de verhalen van mijn ouders over hun vakantie in Portugal over het mooie land, de aardige mensen en de erg prettige prijzen was ik behoorlijk geïnteresseerd geraakt. Als eerste op booking.com naar de hotels gekeken en een goede optie is het novotel lisboa. Vier sterren, buiten zwembad en wifi. Enige nadeel, niet in het hartje van de stad maar daar heb je het ov voor. Met een prijs van 440 voor 6 nachten een goede optie. Ook vliegen is goed te doen. Voor tussen de 200 en 250 euro per ticket vliegen KLM, Transavia en TAP rechtstreeks van Amsterdam naar Lissabon.

De stad zelf biedt meer dan genoeg om een week in door te brengen. De diverse wijken variëren van stijl. Er is een wijk met Moorse invloeden, een met invloeden van de verlichting en ga zo maar door. Net zoals in Istanbul is er de mogelijkheid tot een trip met een ferry, een tochtje over het water is altijd leuk wat mij betreft. Er zijn diverse grote winkelstraten en moderne shopping malls dus ook het winkelen zal geen problemen geven. Kortom Lissabon is een goede optie voor de zomer.

3 opmerkingen:

  1. Heb je al eens gedacht aan Madrid voor zomer 2012? Lijkt mij eerlijk gezegd leuker dan Lissabon, meer een wereldstad.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is idd ook een van de opties. Tot nu toe Athene, Lissabon en Madrid. Ga nog kijken naar Milaan en Napels.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Milaan: trek je portefeuille maar!!!!! Napels ken ik niet, hebben ze wel goede pizza's.....

    BeantwoordenVerwijderen