dinsdag 22 november 2011

Valkenburg

We stapten de bus in en maakten het erg korte ritje naar Valkenburg. Wederom werden we netjes hartje stad afgezet door onze chauffeur. Deze keer was diner de eerste behoefte en we besloten een poging te wagen bij hotel restaurant de la ruïne. Er werd wat geschoven met tafeltjes en even later hadden we een geïmproviseerd plekje voor ons achtten. We genoten van, zoals dat zo mooi heet, een eenvoudige doch voedzame maaltijd (voor de meesten biefstuk, voor een enkeling kip of vis) met spinazie, aardappeltjes en frietjes). 

Daarna werd de tocht ingezet naar de Vakenburger kerstgrotten. We moesten ons door kuddes mensen heen worstelen die op de parade stonden te wachten maar  bereikten tenslotte ons doel. Mijn zusje had me al gewaarschuwd dat het echt helemaal niets was en ze bleek gelijk te hebben. Het merendeel van de groep zette koppig door maar ik en iemand anders besloten de handdoek in de ring te werpen en naar de parade op zoek te gaan.
Ook dit was geen succes want de parade liet lang op zich wachtten. Er kwamen veel sprekers en nog meer plaatselijk zang talent voorbij maar een parade ho maar. We zagen echter een mooie ontsnapping, café 't pumpke met meerdere soorten speciaal bier. We genoten van een tweetal lekker biertjes en konden de parade, inclusief vuurwerk, voorbij zien komen. Onze conclusie was simpel, het bier was beter en de mensen die buiten stonden te wachtten hadden ongelijk. Nadat de parade voorbij was liepen we terug naar de bus voor de laatste etappe van de zaterdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten