maandag 26 september 2011

Boottocht over de vecht


Deze zondag kwam het er eindelijk van, een activiteit die al jaren in de planning stond maar nooit uitgevoerd was omdat het weer niet meezat, mensen niet konden en andere redenen. Afgelopen donderdag zag het er naar uit dat het een erg mooi weekend ging worden en er werd dan ook gevraagd wie er allemaal mee konden. Er vielen twee mensen af dus de overige zeven zetten zondag in de agenda om een tocht over de vecht te gaan maken per sloep.

De wekker ging om 8 uur en om 8 uur reed ik naar Kortenhoef met een auto vol met hapjes om mijn collega op te pikken en naar Ottenhome te rijden waar onze sloep klaar lag. De dames zouden pas om 11 uur arriveren en wij draaiden al vast een eerste rondje over de wijde blik (de plaatselijke plas te draaien). Tegen 11 uur waren wij terug om de dames op te pikken maar die sms'ten dat het wat later zou worden. Tegen half was het dan zover en vertrokken wij naar sluis 't hemeltje om de Vecht te betreden. Het duurde echter wel een tijdje voor we de sluis konden betreden dus werden de eerste hapjes uitgestald en een fles rosé opengetrokken. De tijd was zo voorbij en onder een stralende zomerzon (in de herfst) voeren wij de vecht op. Het was een pracht van mooie huizen en theehuizen in de tuinen van de woningen en iedereen genoot.

Het eerste dorp dat wij doorvoeren was Vreeland aan de vecht en al direct zag ik het pand waar de Nederlanden, het hotel restaurant van het echtpaar Berends waar ik met Dennis een prima diner heb gebruikt. De volgende halte was Loenen aan de vecht waar wij een pannenkoeken restaurant zouden bezoeken voor de lunch. Het was maar goed dat we voldoende hapjes aan boord hadden want de aanleg steiger was verdwenen en waarschijnlijk het hele pannenkoeken restaurant. Onverdroten zetten wij onze weg voort tot het, helaas, tijd werd om om te draaien. Op de terugweg maakten wij nog een stop bij kaasboerderij de willigen, waar men ook eigengemaakt ijs bleek te verkopen in exotische smaken als o.a. bramen en pruimen. Toen was het echt tijd om terug te varen naar de jachthaven en om tien voor vijf gaven wij de boot af na een fantastische dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten