zondag 25 september 2011

Thalassa with the boys

Afgelopen vrijdag was het kwartaal etentje van de boys en deze keer was het mijn beurt om een restaurant uit te zoeken. Mijn keuze was op Thalassa gevallen waar ik wel vaker met veel plezier gegeten heb. Afspraak was voor de anderen bij mij voor de deur alhoewel ik al in de stad was en bij het elfde gebod zat te wachten tot de rest van de mannen zou arriveren. Ik zag even voor zeven uur een check-in van Simon in de parkeer garage en betaalde dan ook mijn rekening zodat we gezamenlijk direct de paar meter naar Thalassa konden afleggen.

Onze tafel stond klaar en we zetten ons neder waar de eerste verrassing mij wachtte. Waar Thalassa altijd een tweezijdige geplastificeerde kaart had was er opeens een heus menu te vinden. Ook de vriendelijke Griekse dame uit de bediening was veranderd in een heer die naast de andere ober de tafeltjes deed. En daarnaast was er nog een nieuwe medewerker, een erg jong katje dat speels door de zaak heen liep. Gelukkig stond de keuze menu Thalassa (allerlei verrasings hapjes) nog op de kaart. Hier gingen we dan ook voor maar waar ik normaal met mijn gezelschap de variant klein nam werd het in dit gezelschap uiteraard de variant groot (het verschil is dat er meer schaaltjes met hapjes komen).

We gaven van te voren aan niet te veel vis en geen mosselen en dolmades te willen. Dat van die dolmades is gelukt en dat van die vis ook (als je schelp en schaal dieren niet tot de vis rekent) maar mosselen kwamen er wel op tafel. Na vier rondes met hapjes was ik voldaan maar de mannen lusten uiteraard nog wel wat. Na een voorzichtige suggestie van twee extra hapjes werden er resoluut toch vier besteld. Ik nam wel de in raki geflambeerde Griekse worst, want daar was ik benieuwd naar maar liet de rest aan mij voorbij gaan. Het was een prima hapje en ik zal deze een volgende keer zeker bestellen. Daarna nog drie desserts en een espresso (drie maal raden voor wie) en een rondje koffie en baklava van het huis en het was tijd om te vertrekken. Na het afrekenen, een van onze goedkoopste uitgebreide etentjes sinds tijden (nog geen €200), gingen de anderen terug naar de parkeergarage en de auto terwijl ik nog even bij de roode baron naar binnen stapte. Ik ben benieuwd waar Frank de volgende keer mee op de proppen komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten