zaterdag 10 september 2011

Vrijdagavond stapavond

Afgelopen weekend was het erg mooi weer dus ik was vroeg de deur richting zeedijk. Mijn vaste stapmaten waren allemaal afwezig wegens diverse redenen, maar er is altijd een bekende te vinden bij het elfde gebod waar ik neerstreek. Zo ook deze keer en ik zat samen met een goede bekende te genieten van een biertje op het terras. Gezien het vroege tijdstip besloten we al snel om een hapje te gaan eten en dat werd Thais.

Op de zeedijk betekent dat uiteraard The little Thai prince, een restaurant dat hij niet kende. Aangezien hij een mede genieter van sterren restaurants is (we hebben het vaak bij het elfde gebod over etentjes) was ik erg benieuwd hoe hij deze Thai zou waarderen maar ook hij vond het een topper. Het eten was zoals altijd top (deze keer hadden we kip in oestersaus en een pittig rund gerecht) met daarbij bier en espresso na. Behalve de kwaliteit van het eten stond hij ook versteld van de prijs want we betaalden €40 (en dat was inclusief ruime tip), kortom ik denk dat hij hier ook nog wel eens met zijn vrouw terecht komt.

Na de uitstekende maaltijd besloten we nog wat te gaan drinken in de roode baron waar de tv uiteraard op de wedstrijd Nederland - San Marino stond (11-0 voor de niet liefhebbers). Het was druk en gezellig en iedereen zat gezellig te drinken, praten en voetbal te kijken. Tot er een jaloerse idioot binnenkwam wiens relatie met zijn Filipijnse vriendin al enige tijd niet zo best meer was. Zij zat met mijn vriend te praten en haar (bijna) ex vond dat niet goed. Hij liep redelijk te schuimbekken maar werd al snel door enkele bezoekers de tent uitgewerkt met de mededeling dat hij eerst maar eens moest gaan afkoelen voor hij weer terugkwam. Zo kwam er toch nog een spannend slot aan een perfecte avond. Mensen moeten leren om minder opgefokt te zijn dan wordt het een stuk rustiger in de wereld.

1 opmerking: