vrijdag 2 september 2011

Proefritten 3

Aflevering drie in de serie proefritten voerde ons deze ronde naar Huizen en wel naar Opel dealer Fred Janssen. Wij gingen hier een proefrit maken met de nieuwe Astra en wel in de cosmo variant. Ook dit was, net zoals de Focus een nieuw model en alles zag er dan ook strak en netjes uit. We reden deze keer in een 1.3 diesel want de 1.7 viel net niet in de 20% bijtelling categorie. We hadden van te voren wat twijfel of de motor wel voldoende vermogen zou bieden maar daar zouden we tijdens de proefrit wel achter komen.

Wederom was de Octavia stukken ruimer dan de Astra, maar deze keer was het zitcomfort wel voldoende. De Astra had net zoals de Focus een goede wegligging en een prettig rijgedrag in een mooi uitgevoerd interieur. Maar de 1.3 motor leverde, zoals gevreesd, niet het vermogen dat een 1.6 wel bied. Alles ging dus niet al te vlot en dat vonden wij beide wel een gemis. Ik ga maar eens kijken of de benzine versie wel mag (officieel mogen wij alleen diesels leasen, maar er zijn uitzonderingen mogelijk) want anders gaat de Astra ook afvallen.

1 opmerking:

  1. Je bent wel alle topmerken aan het aflopen: Opel, Ford en Skoda, je kunt ook eens naar een echte auto gaan kijken :-). Waarom niet eens een blik op een mooie A3?

    BeantwoordenVerwijderen