vrijdag 16 september 2011

Double header

Het was tijd voor het tweede deel van de avond en dat was een bezoekje aan pathe filmtheater de munt. Het was erg lang geleden dat we samen een film bezocht hadden (tijdens de Amerika vakantie van 2009) en toen was ik zelfs afgehaakt dus zouden we deze keer uitpakken, we zouden niet een maar twee films gaan bezoeken. Het originele plan had het zelfs over drie films gehad, een ´s middags dan diner en twee ´s avonds maar dat bleek iets te ambitieus te zijn.

We verlieten dan ook Rose´s cantina en liepen de paar meter die ons van de bioscoop scheidden. Alles was prima georganiseerd door Dennis en de kaartjes rolden al snel uit de automaat waarna we bij de kaartcontrole netjes onze 3D brilletjes (volgens mij zijn er geen niet 3D films meer) kregen en de zaal inliepen zo ongeveer een minuut voor de film begon. Prima timing zeg ik dan. Onze avond startte met de 3D remake van Conan the barbarian, de klassieker uit 1982 met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol. Wat zullen we er van zeggen, dialoog is er niet en het plot is flinterdun maar koppen worden er bij bosjes afgehakt al vanaf het eerste begin als een jonge Conan zich wil bewijzen aan zijn vader. Kortom een film voor diegenen die met de held van Robert E. Howard zijn opgegroeid en geen episch verhaal verwachtten. Voor anderen zou ik zeggen ga niet want je gaat je niet amuseren.


Na een zit van twee uur (die veel korter voelde waaruit bleek dat de film niet verveelde) verlieten we de zaal om een stop bij het toilet en de hapjes en drankjes toko te maken. Voorzien van chips. m&m´s en drinken gingen we op weg voor de tweede film van de avond, Captain America the first avenger. We gingen er eens goed voor zitten en ook deze twee uur vlogen voorbij. In tegenstelling tot Conan was hier wel een plot te bekennen en hadden de acteurs wel dialoog. Het verhaal begon in het heden met het vinden van het schild van de captain in het poolijs en dook daarna direct naar de 2e wereldoorlog en Steven Rodgers, de man die Captain America zou worden. Voor ons als comic liefhebbers was het verhaal uiteraard zeer herkenbaar en was het erg leuk om de diverse figuren te herkennen op het moment dat ze in beeld kwamen. Alhoewel de red skull het hoofd van Hydra bleek te zijn i.p.v. baron von Strucker klopte de wereld van de film aardig met de wereld van de comic en zat er nog een leuke verwijzing naar de eerste Indiana Jones film in. Ik vond de film vele malen beter dan Conan en een goed besluit van een uitstekend bestede namiddag en avond. Op naar de volgende film marathon en laten we dan kijken of drie films haalbaar is.

1 opmerking: