maandag 12 september 2011

Proefritten 6

Het was tijd geworden voor de laatste van de serie proefritten. Voor deze ronde stond de meest luxe van alle auto´s gepland. de Lexus ct200h. Aangezien mijn collega met wie ik de andere proefritten had gedaan geen interesse in deze auto had ging ik samen met een vriendin.

De proefrit was om een uur bij de Amsterdamse vesting van Lexus en ik was dus om kwart voor een in Amstelveen om mijn vriendin op te pikken. We moesten eerst nog even langs de tennisbaan om wat weg te brengen en kwamen dus wat later bij de dealer aan. Hier zag je al meteen het verschil met alle andere merken waar ik de afgelopen weken was geweest. Pand en aankleding waren vele malen luxer dan de andere dealers. Na een korte intake reden we weg in het meest luxe type wat de lijn te bieden had. De auto zag er mooi uit, zat verschrikkelijk comfortabel en reed prima. We gingen al snel de snelweg op en reden een stuk over de A2. Bij een carpool plaats stapten we even uit om alles goed te bekijken en de achter stoelen te proberen en de bagage ruimte te bekijken. Uiteraard is er minder ruimte dan mijn huidige Octavia, zo´n beetje de grootste auto in zijn klasse, maar aangezien ik niet met vier personen ga kamperen was de ruimte voldoende.

We wisselden van plaats en mijn vriendin reed terug naar de dealer en was ook zeer te spreken over rijcomfort en rijgedrag van de Lexus. Bij de dealer terug gekomen bespraken we dan ook meteen welk model, kleur, bekleding en opties ik wenselijk vond. We kwamen uit op een business line pro in zwart met zwarte bekleding en als extraatjes parkeer sensoren voor en achter en een ingebouwd navigatie systeem. Hij draaide meteen een offerte uit zodat ik alles thuis nog even kon bekijken en na kon rekenen met de lease maatschappij. Tenzij er hele gekke dingen uit het gesprek met de lease maatschappij komen wordt dit mijn nieuwe auto.

3 opmerkingen:

  1. Dat is een zeer goede keuze mijn vriend, een klasse auto met een zeer goede motor en aantal pk's.
    Mag ook een keertje een ritje maken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heren,

    dank voor de aanmoedigende woorden, uiteraard mag iedereen die dat wenst er een stukje in rijden.

    BeantwoordenVerwijderen