donderdag 10 december 2009

Omnibussen


Waar ik het enige tijd terug had over het grote aantal Marvel première classics die ik inmiddels had aangeschaft is het percentage dat ik aan Marvel omnibussen heb nog een stuk groter (of kleiner), afhankelijk van de manier waarop je rekent. Mocht je in pure aantallen rekenen dan komt het percentage lager uit, mocht je die delen meerekenen die ik op een andere manier heb (voornamelijk Marvel Masterworks) dan kom je een stuk hoger uit.
Methode a geeft 22 stuks, met methode b heb ik ze zelfs allemaal.

Wat is dat nu zo’n omnibus waar ik er zo veel van heb? Het is een oversized edition (zowel in lengte, hoogte als aantal pagina’s) van een aantal comics die op de één of andere manier bij elkaar hebben. Zo is er daar de Eternals omnibus die de complete Jack Kirby serie van 19 delen en een annual herbergt. Op een heel andere leest is de Secret Wars II omnibus geschoeid. Dit is de complete mini serie van 9 delen met daarnaast (bijna) alle tie-ins die er bij horen. Een derde type omnibus is de Wolverine omnibus. Deze bevat o.a. het Weapon X verhaal, de beroemde 1e mini serie en de eerste 10 delen van de Wolverine solo serie.

Uiteraard is er een reden voor het schrijven van dit stukje over omnibussen, en deze reden is dat vandaag de nieuwst loot aan de omnibus boom verschijnt; Tomb of Dracula omnibus 2. Deze bevat, in meer dan 800 pagina’s, deel 32-70 van de serie, de laatste giant size en een deeltje van Dr. Strange. Naar verwachting komt er volgend jaar een derde deel met alle verhalen uit de zwart wit magazine en nog wat losse restje zodat de complete Marvel Dracula output in dit formaat verkrijgbaar is. Voorlopig ga ik straks deel 2 bestellen om te genieten van klassieke Marv Wolfman & Gene Colan verhalen die ik nog nooit eerder gelezen heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten