Na de whisky proeverij was het duidelijk tijd om een hapje te gaan eten. Er zat meer dan genoeg drank in en voedsel was zeer noodzakelijk. We hadden churrascaria Rodizio.nl uitgezocht in mijn favoriete buurt de zeedijk, een wandeling van ruim 2 kilometer. De reden dat we dit Braziliaanse restaurant uitgezocht hadden was dat een van de proevers had aangegeven trek te hebben in vlees en wel veel vlees. Het churrascaria concept is relatief nieuwe in Nederland, dit was het 4e restaurant dat deze formule volgde. Ik had het echter met mijn vrienden Dennis, Frank & Simon meegemaakt in Baltimore bij Fogo de Chao tijdens onze Amerika reis. Wij waren er allemaal toen zeer over te spreken, alles was top. Dennis uitte echter zijn twijfel of men dit peil in Nederland wel zou kunnen halen. Het concept is trouwens simpel. Je betaalt een vaste prijs en daarvoor mag je onbeperkt van de salad bar gebruik maken en wordt er continu vlees langs gebracht door mannen met dat vlees aan spiesen. In Amerika waren dat 14 soorten uitstekend vlees.
De wandeling was een goede start om de whisky dampen te laten vervliegen en een stuk nuchterder kwamen we dan ook bij het restaurant aan. We werden vriendelijk ontvangen maar het zag er allemaal stukken minder uit dan onze Amerikaanse topper uit Baltimore. Niemand had echter zin om ergens anders heen te gaan dus we besloten te wachten op de dingen die komen zoude gaan. De salad bar was niet slecht maar kon niet in de schaduw staan van de Amerikaans maar ja het vlees was toch de hoofdzaak! Nu ja ik zal maar 2 dingen roepen en daarna stil worden. Wat veel zout en wat een doorgebakken stukken vlees! Was er iets dat dan wel door de beugel kon? Ja, de kwaliteit van de messen was prima. Kortom na niet al te lange tijd verlieten wij de zaak weer om nooit meer terug te komen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten