donderdag 3 december 2009

Vooruitblik


Zoals iedereen weet ik ben een liefhebber van lekker eten. De ene keer is dat een Aziatische maaltijd, de andere keer een saté met salade en brood en soms is dat een maaltijd in een restaurant dat in de lekker top 100 staat en/of een of meer Michelin sterren heeft. Nu heb ik in de komende maanden 2x een bezoek aan een dergelijk restaurant gepland. Na veel discussie, want inmiddels zijn de nieuwe lijsten uit met de gastronomische stijgers en dalers, is inmiddels de 1e keus gemaakt. Samen met Dennis ga ik in januari een bezoek brengen aan Vinkeles, het restaurant van The Dylan. Het restaurant heeft net zijn 1e Michelin ster ontvangen en staat op plaats 49 in de lekker top 100. Kortom iets om naar uit te kijken.

Voor het 2e restaurant is nog geen keuze bepaald. Ik ga samen met een goede vriendin lekker uit eten en dat betekent dus ook een restaurant uit het wat luxer segment. Ik heb, gentleman als ik ben, de dame verteld dat zij de keuze mag maken. Natuurlijk heb ik een suggestie gedaan want een poging tot beïnvloeden mag uiteraard altijd. Een andere vriendin had enige tijd terug een aanbeveling gedaan voor het restaurant Aan de poel in Amstelveen. Ook dit restaurant is in het bezit van een ster en bezet positie 80 in de lekker. Of deze het gaat worden of een ander is afwachten want, om met Verdi te spreken: ‘La donna è mobile”.

2 opmerkingen:

  1. update;
    nadat de dame door de heer keurig langs verschillende sites werd geleid, goed- en afkeuringen bestudeerd, menukaarten besnuffeld, sprak de heer de woorden "dan lijkt Aan de Poel de beste optie".
    de dame is blij dat ze vrij van enige vorm van manipulatie haar keuze heeft mogen bepalen.
    grijns

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kent me ;-) Altijd bereid om iemand zijn of haar eigen keuzes te laten bepalen!

    BeantwoordenVerwijderen