woensdag 2 december 2009

Bilderberg hotel De Klepperman


Wat?? zul je denken, een hotel recensie op dit blog? Tot nu toe waren de recensies beperkt tot cafés en restaurants en werd er niets gezegd over hotels. De reden is dat ik de laatste tijd toch wat ben gaan bloggen over mijn werk en de zaken die daar mee te maken hebben. Een van die zaken is het volgen van cursussen en die vinden vaak plaats in hotels op diverse locaties in Nederland. Zo had ik deze keer een cursus Scrum master door de Amerikaanse guru Jeff Sutherland, ik zal daar niet dieper op in gaan want er zullen weinig mensen zijn die dit blog zullen lezen om alles over Scrum en Agile te weten te komen maar misschien is een korte blik op hotel De klepperman te Hoevelaken wat meer de moeite waard.

Mijn cursussen vallen in 2 soorten uiteen, die met eten, avond programma en overnachting en die zonder deze zaken. Scrum master valt in de 2e categorie. Cursus tijden zijn van 9 tot 5, het hotel is 45 minuten rijden (plus 30 minuten file in de ochtend) en dat betekent dat ik na cursus dag 1 gewoon naar huis ben gereden om op de 2e cursus dag opnieuw de file omstandigheden te testen. Welnu die is constant dus ’s ochtends wederom 30 minuten extra lol en ’s middags geen probleem. Door deze omstandigheden kan ik alleen commentaar geven op het hotel in het algemeen, de lunch en de cursus zaal en niet op het diner en de kamers.

Het eerste wat op mij opviel was dat in Hoevelaken de multiculturele samenleving absoluut niet is doorgebroken, het personeel was gewoon blank (en vriendelijk) waar in Amsterdam bijna alle hotel baantjes door allochtonen worden uitgevoerd. Het hotel is in een leuke landelijke sfeer uitgevoerd maar niet ontzettend modern. De meeting room was ruim en netjes opgezet maar dat is in bijna alle hotels geen enkel probleem. Het enige punt waar de Klepperman dus op kon excelleren was de lunch. Helaas was dit, net zoals in het Braziliaanse restaurant na de whisky proeverij een hopeloze poging. De lunch was niet slecht; 2 salades, tomaat, komkommer en nog wat groenvoer, mini stukjes pizza, bakjes gefrituurde garnalen, diverse mini club sandwiches (o.a. zalm en rosbief), broodjes kaas, sapjes en nog wat zaken. Maar het was het allemaal net niet. De club sandwiches waren te droog, de pizza was niet echt vers meer, de salades niet fris genoeg, de sapjes niet vers en ga zo maar even door. Komt dit nu doordat ik zo een snob ben geworden is dan uiteraard de eerste vraag die bij je opkomt. Misschien wel maar mijn cursus lunch lat ligt hoog doordat ik erg vaak een cursus (en lunch) heb gehad in de NH hotels. En deze keten excelleert in zijn lunches. Alles is vers, er is een ontzettend ruime keuze in warme gerechten (soepen, pasta, rijst en streekgerechten uit bv. Spanje, Italië, Thailand), er zijn vele soorten brood, beleg, sapjes en hapjes en er is een uitstekend kaas plateau beschikbaar. Het verschil is gigantisch en daarom scoort de Klepperman slecht bij mij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten