zaterdag 19 december 2009

De slager


Donderdag was het kerstmarkt op mijn werk en dat betekent altijd aangepast tijden en aangepast aanbod in ons bedrijfsrestaurant. In plaats van te klagen is dat voor mij en mijn lunchgenoten dan de reden om blij te roepen “We gaan naar de slager”. De slager in dit geval is een keurslager in het dorp (Almere Haven) die ook belegde broodjes verkoopt. Wij stappen in de auto rijden het kleine stukje naar het kloppend winkelhart van de stad en betreden de slager. Vast recept voor bijna iedereen is een broodje bal, de een met honing mosterdsaus, de ander met kebabsaus en de volgende met weer iets anders. Daarna wordt de keus wat vrijer, favorieten zijn pistolets met tartaar, filet American, broodjes warm vlees (uiteraard met pindasaus) en nog het een en ander. Per persoon ben je dan tussen de drie en vier euro kwijt en erg tevreden over de kwaliteit van de broodjes. Het is lekkerder dan onze kantine en niet veel duurder. De enige reden dat we het alleen bij speciale gelegenheden doen is dat we anders dichtgroeien van de vette kledder.

1 opmerking:

  1. Broodje tartaar en broodje filet americain vette kledder? Tja, als je er mayonaise overheen dondert wel ja.....:-). Anders past het prima in elk dieet!

    BeantwoordenVerwijderen