zaterdag 26 december 2009

Kerst feest


Ik was uitgenodigd voor een kerstfeest bij een stel vrienden in Bilthoven op 23 december. Ik had geen idee wat ik kon verwachten want, om een understatement te gebruiken, hij zat niet slecht in zijn slappe was. Nu heb ik nog een goede vriend die niet moeilijk over geld hoeft te doen maar dit is buitencategorie. Toen ik bijna op de plaats van bestemming was zat ik in een villawijk categorie Quote 500, ik stelde dus mijn verwachtingen nog maar een graadje bij. Parkeren voor de deur was uiteraard onmogelijk maar er konden genoeg auto’s op het eigen terrein staan.

Het huis was ontzettend in kerstsfeer en kerstlicht gestoken. Bij binnenkomst werden we door onze gastheer begroet met de mededeling dat het een erg intiem feestje was. In totaal 8 personen waarvan er nog 2 uit Denemarken moesten arriveren, ik en een vriend, onze gastheer en vrouw en 2 dames die uit Hongkong kwamen en hier logeerden. Het feest vond plaats in de gameroom, de kleine dan wel en niet de sportieve ruimte waar de tennisbaan en het zwembad zich bevonden. De kleine gameroom bood naast een snooker tafel, een mega flat screen, een dartsboard, een bar, dansruimte en een zithoekje ook een tafelvoetbalspel. Eigenlijk was het enige dat ontbrak, maar dat zou volgens de gastheer ook verholpen worden, een paal waarlangs de dames hun kunsten konden vertonen. Nu moesten zij zich behelpen met een vierkante pilaar die midden in de ruimte stond om het plafond te ondersteunen. Iedereen deed waar hij zin in had, zo zaten op een gegeven moment 2 mensen een film te kijken (Hangover), stond ik met een van de dames te snookeren en waren 2 anderen aan het tafel voetballen, terwijl de laatste 2 aan de bar stonden te kletsen.

Er was drank in overvloed (wat wil je met een eigen bar) en een constante stroom van warme en koude hapjes. Ik had kunnen blijven overnachten maar had besloten om terug naar huis te rijden en was al snel op het water overgestapt. Toen ik om half vier besloot te vertrekken werd er nog een extra optie aangeboden. Mijn gastheer vroeg of ik wel kon rijden (hij had meer dan genoeg gedronken en dus niet zo goed in de gaten dat ik al uren aan het water zat) omdat hij anders zijn chauffeur zou bellen om mij thuis te laten brengen. Toen ik aangaf nuchter te zijn vroeg hij mij om het Deense stel mee te nemen om in Amsterdam bij hun hotel af te zetten. Uiteraard geen enkel probleem en na een uurtje was ik weer thuis na mijn eerste feestje bij de upper 10. Volgende keer gaan we het overdoen maar dan in zijn huis in Hongkong.

1 opmerking:

  1. Ik vraag me serieus af of je hier gelukkig van wordt. maar ja, ieder zijn ding, zeg ik maar.

    BeantwoordenVerwijderen