zondag 30 november 2014

Geen internet

Mijn provider
Vrijdagochtend had mijn computer opeens geen verbinding met het internet meer en ook mijn iPad en mijn iPhone zochten tevergeefs naar verbinding. Dat betekende dus dat of XS4all een storing had of dat mijn router problemen had. Via 4g even snel gekeken en XS4all melde geen storingen dus haalde ik het probate middel van stal, ik haalde de stroom van mijn router af. Vijftien minuten later ging de stekker weer in het stopcontact maar deze keer werkte het paardenmiddel niet. De lampjes van mijn router bleven flikkeren en dat was dat.

Vervolgens belde ik XS4all waar ik na enige minuten wachten Suzanne aan de telefoon kreeg. Na mijn verhaal gehoord te hebben bevestigde ze dat mijn conclusie, een defecte router waarschijnlijk correct was. Samen deden we nog een reset van de firmware maar ook dat haalde niets uit. Ze besloot daarom een nieuwe op te sturen en beloofde haar uiterste best te doen om te zorgen dat post.nl die zaterdag nog zou bezorgen. Vervolgens hadden wij nog een gesprek over mijn glasvezel aansluiting (ja dat is nog steeds niet geregeld dankzij mijn vrienden van Reggefiber) en na vastgesteld te hebben dan ik de draad in mijn meterkast had zou ze daar ook achteraan gaan. De eerste actie was prima geslaagd want heel vlot kreeg ik een mailtje met een track en trace nummer van post.nl waarin stond dat mijn router zaterdagmiddag afgeleverd zou worden. Vervolgens nog een tweede mailtje van Suzanne met een tip voor de installatie van de nieuwe router en wederom was ik heel erg blij klant van XS4all te zijn.


De volgende dag bewees post.nl echter dat ze een stuk minder professioneel zijn dan XS4all want in de loop van de ochtend werd mijn zending naar de maandag verschoven met een of andere vage kreet, terwijl hij volgens hun app ook in handen van de bezorger was. Later op de dag werd de aflevering op maandagmiddag gezet en dan ben ik uiteraard niet thuis. Dat betekent dat ik op zijn vroegst op dinsdag weer over internet beschik en dat is best wel even wennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten