zondag 16 november 2014

Hard rock

Bonafide
Zaterdag was het weer tijd voor ouderwetse rock & roll, deze keer in Utrecht. De boys gingen, versterkt met een vriend en mede concertfan naar het concert van Airbourne in Tivoli Vredenburg. De deuren gingen om het belachelijke tijdstip van 17:00 open en tegen half zes ontmoeten we elkaar voor de ingang. Bij de garderobe zat de sfeer er al meteen goed in want daar knalde Ace of Spades uit een stel grote speakers.

We betraden de zaal en vonden meteen een mooi (zit)plekje vooraan met goed uiyzocht op het podium. De show begon met de Zweedse formatie Bonafide en die brachten een uitstekende opening van de avond. Een van de weinig keren dat het voorprogramma mij kon bekoren, meestal is het wachten tot ze eindelijk klaar zijn maar deze keer was het top.
De zanger tussen het publiek in geeft een solo
Daarna werd het podium opnieuw opgebouwd voor de jongere broertjes van AC/DC, Airbourne. Het spetterde er vanaf de eerste seconde van af en de zaal, en wij, gingen uit onze bol. Het was onze tweede show van de band en de eerste keer werden we verrast door het rondje dat de zanger gitarist door de zaal maakte en deze zaal was daar erg geschikt voor met brede trappen links en rechts van het podium die naar het balkon leidden. En ja hoor tijdens Girls in black verliet hij het podium en liep pal langs ons heen om in het midden van het balkon op de reling een spetterende solo weer te geven.

De show was een top avond gevuld met alle denkbare rock cliché,s en er waren zelfs enkele stagedivers te vinden (ook trouwens mensen die er wel op klommen maar vervolgens niet durfden te springen en een duwtje nodig hadden). Kortom een ouderwetse top avond met de boys plus een.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten