zaterdag 15 november 2014

Meer bewegen

Een goed statement
Enige tijd geleden besloot ik dat het tijd was om de tweede stap te zetten in mijn weg naar een gezonder leven. Mijn voedingspatroon is nu prima op orde en ik val nog steeds af in het gestage tempo van ongeveer een kilo per maand. Ik besloot dan ook dat het tijd was geworden om meer te gaan bewegen. Helaas hield dat snel weer op want ik kreeg forse spierpijn in beide benen en die verdween niet vanzelf.

Een eerste bezoek aan de huisarts leverde op dat ik niets mankeerde, dat was in ieder geval goed nieuws, Toen de spierpijn echter bleef kreeg ik een tweede, wat uitgebreidere, controle van mijn huisarts en ik had geen meniscus, kruisbanden of andere problematiek. Dat betekende dus een doorverwijzing naar de fysiotherapeut.

Gelukkig zit er een vlak bij mij in de buurt die ook nog door mijn verzekeraar als plus praktijk (hoogste label binnen de zorg) erkend wordt. Ik deed daar een intake en wederom werd er bevestigd dar er niets ernstigs aan de hand was. Ik kreeg er echter twee dingen cadeau, als eerste een compliment voor hoe ik bezig was met afvallen en als tweede een traject van waarschijnlijk een halfjaar met begeleid sporten en behandelingen om mij fysiek weer in tiptop conditie te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten