donderdag 3 juli 2014

Amerika 2014, een retrospectieve

Een standbeeld in Minneapolis
We zijn al weer meer dan zes weken terug van de Amerika trip van 2014 en het is dan ook de hoogste tijd voor een terugblik op deze vakantie waar we twee staten en vijf steden hebben aangedaan. In totaal willekeurige volgorde hier een opsomming van hotels, transportmiddelen, sportwedstrijden, restaurants etc. etc.

Steden:
Van de bezochte plekken was er vanaf de start eigenlijk geen enkele twijfel mogelijk, Chicago was se mooiste van de bezochte steden mede dankzij onze Chicago greeter, Bobbie. Ga erheen en probeer een Chicago greeter te krijgen, het is een top ervaring.

De architectual river cruisse
Vervoer:
Deze keer maakten wij gebruik van de metro (EL), boot en taxi in Chicago, hadden een mooie town and country minivan in Minnesota en vlogen met flink wat maatschappijen. In deze categorie een hele duidelijke verliezer en wel United airlines. Zij wisten namelijk een flinke vertraging met slechte communicatie te koppelen aan het dubbel boeken van mijn stoel, het mij als no show op weten te voeren en mij op de terugvlucht niet in te laten checken omdat ik de heen vlucht niet had gemaakt.Echte toppers daar.

Hotels:
We hadden deze ronde drie hotels die opliepen van twee naar drie naar vier sterren. Uiteraard was ons vier sterren hotel de winnaar maar ons La quinta viel tegen in tegenstelling tot de hotels van deze keten die we vorig jaar hadden gehad. Ik heb echter zoals altijd prima geslapen dus op dat gebied waren er geen problemen.
Onze chef bij Benihana

Restaurants:
We bezochten vele bekende ketens zoals Hooters, Subway en Fogo de Chao maar we voegden ook nieuwe zaken aan onze lijst toe. Zowel ketens als Benihana en the tilted kilt voegden we aan onze collectie toe als zaken die (nu nog) uniek waren. Fogo blijft de grote winnaar maar Benihana dreigt ook tot vaste stop verheven te gaan worden.

Shoppen:
Natuurlijk is er geen Amerika vakantie mogelijk zonder shop ervaring en dat gebeurde deze keer in de Mall of America en in de Albertville premium outlets waar flink ingeslagen werd door de boys.

Het stadion van de cubs bestond 100 jaar
Sport, cultuur en comics:
Cultureel werden er bezoeken gebracht aan een beeldentuin, millenium park en werd de architectuur van Chicago bewonderd.Op sportgebied werden er deze keer drie MLB wedstrijden bezocht (Whiote Sox, Chicago cubs en Minnesota twins) en werd een play-off wedstrijd van de NHL in dé hockeykroeg van St. Paul gevolgd die vol zat met enthousiaste fans.Er werden ook nog enkele comic zaken bezocht waar zowel Dennis als Simon aankopen deden maar voor de allereerste keer op een Amerika bezoek van mij kocht ik geen comics.

Om het af te ronden was Amerika 2014 wederom weer een topper uiteraard dankzij mijn matties Simon en Dennis maar ook dankzij mijn Amerikaanse vriend Mike die ons samen met zijn vriendin Nicky op sleeptouw nam in zijn hometown en ons daar het een en ander liet zien. Op naar Amerika 2015 en dan weer met de complete club, inclusief Frank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten