vrijdag 10 januari 2014

Yokiyo

Ons hoofdgerecht
Donderdagavond was het weer tijd om met een vriend uit eten te gaan. We doen dat een paar keer per jaar om en om in Utrecht en Amsterdam en deze keer was het mijn beurt om de boel te organiseren. We begonnen de avond met een biertje in een erg leeg elfde gebod (nu was het nergens druk te noemen begin januari).

Voor het diner had ik Yokiyo uitgezocht, een Koreaans restaurant dat door meerdere vrienden aanbevolen was. De ontvangst was erg hartelijk en al gauw werden ons de diverse mogelijkheden uitgelegd. Top of the bill was the emeror's choice voor de prijs van €45 per persoon. Dat bestond uit een grote schaal met allerlei voorgerechtjes, een zelfde met hoofdgerechten en daarna koffie en dessert. Wij waren probleemloos over te halen en bestelden er een mooie fles viognier en een fles water erbij en we waren er klaar voor.

Het voorgercht
De eerste schaal kwam met daarop onder andere oesters, zalm, kimchi, eend, varken, softshell krab dumplings en nog veel meer moois. Er was geen wanklank te vinden op de hele schaal en we waren dan ook benieuwd naar de volgende ronde. Welnu daar kwam een nog veel grotere schaal op tafel met daarop een cirkel van side dishes, hele grote garnalen, diverse soorten vlees van de barbecue en soep in het midden. Daarnaast wat rijst en een bordje met sla bladeren. Dat laatste is voor de manier waarop men in Korea eet. Je neemt een blad sla. doet daar wat vlees in en wat van de side dishes overheen. Vervolgens vouw je het op tot een pakketje en dat stop je dan in je mond. Wederom smaakte alles prima met een speciale vermelding voor de gemarineerde spareribs en de soep. Van deze schaal bleven er echter wat restjes achter want weinig was niet de juiste omschrijving van de hoeveelheid voedsel die er op lag. We moesten trouwens wel afscheid nemen van onze ober want ook hier was het erg stil en hij stopte een stuk vroeger met werken. Het werk werd echter even goed door een Koreaanse dame overgenomen en de verzorging bleef op hetzelfde hoge pijl.

Als laatste kwam het dessert, we namen beide een dubbele espresso (ook onderdeel van het menu) en daar kwamen twee gerechten bij, ijs van zwarte sesam met miso peer en mango kokosnoot jelly met verse mango. Ik nam overal een hapje van want ik zat echt vol maar mijn tafelgenoot liet geen kruimel achter. Natafelen was ook geen enkel probleem en we namen na heel wat uurtjes afscheid van Yokiyo en dit was wel de eerste maar zeker niet de laatste keer dat ik hier geweest ben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten