vrijdag 24 januari 2014

Visite

Het eerste gerechtje
Donderdag was ik weer eens op visite (en de maaltijd) bij een hele goede vriendin. Vroeger gingen wij altijd uit eten met zijn tweeën maar sinds ongeveer een jaar spreken we bij haar thuis af voor een gezellige avond met daarbij uiteraard een eenvoudige doch voedzame maaltijd.

Toen ik bij haar arriveerde werd ik enthousiast door haar hond begroet en al gauw zaten we gezellig op de bank. Af en toe stond ze even op om iets in de keuken te regelen en al gauw was het tijd om aan tafel te gaan voor het eerste van twee gerechtjes. Dat bleek een zoete puntpaprika te zijn gevuld miet couscous en daar zeewolf over heen. Daarnaast zowel wat geitenkaas met munt als een gele curry met diverse soorten vis en schelpdieren. We dronken er een heerlijk glas sauvignon blanc bij en het smaakte ontzettend goed. Het was de eerste keer dat ze dit gemaakt had en top was de enige beschrijving die het recht deed.
Het tweede gerechtje

Na een korte pauze kwam het tweede gerechtje een mooie risotto begeleid met in reepjes gesneden biefstuk, knoflook, gember, champignons, lente-ui en teriyaki en kokosmelk. Het eten was fantastisch maar de bijgeschonken wijn was helemaal top. Een mooie Spaanse wijn van \vina mayor. Alhoewel ik geen dessert persoon ben had zij toch een dessert genaakt (zij houdt wel van zoet) bestaande uit koffie, ijs, chocolade en koffieboontjes. Wij genoten hiervan op de bank evenals van de koffie (muntthee voor haar) die daarna kwam. Tegen tien uur was het tijd om afscheid te nemen, ik ging naar huis en zij ging haar hond uitlaten. Zoals altijd was het weer reuze gezellig geweest en we besloten om gauw weer opnieuw af te spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten