donderdag 31 mei 2012

Amerika 2012, een retospective

Onze tour groep bij Jack Daniels
We zijn weer een tijdje verder en het is dus tijd om terug te blikken op de Amerika vakantie van 2012 die ik samen met mijn matties Dennis, Frank en Simon gehouden heb.

Hotels:
Deze keer geen luxe hotels maar gewoon drie middenklassers. Geen van allen was een echte topper zoals vorig jaar het four seasons in Miami maar ik heb ook geen slechte ervaring gehad.

Eten:
Deze keer helaas geen Braziliaans restaurant, Bacana Brazil het geselecteerde restaurant was failliet gegaan, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door ons bezoek aan Outback. Werkelijk uitstekend eten en prima bediening zorgen ervoor dat deze keten een vaste waarde gaat worden en de volgende keer zeker weer bezocht moet worden. Uiteraard werd ook de Hooters bezocht en na twee wat minder ervaringen was de laatste in St. Louis weer een topper zoals je van deze keten mag verwachten.

Drinken:
Deze keer deed het bier het weer beter dan vorig jaar, mede doordat ook Frank er weer bij was en het aantal bierdrinkers met een was toegenomen. Het beste biertje was de Honey Wheat van de Morgan street brewery, een aanrader met warm weer. Verder waren uiteraard cola light en water de twee meest gedronken frisdranken maar ook de jus d'orange en de koffie gingen goed. Ondanks ons bezoek aan Jack Daniel's is er trouwens geen druppel whisky gedronken deze vakantie.

Muziek:
2012 stond in het teken van de muziek en dat was te merken met bezoeken aan Beale street, Downtown Nashville, The Grand Ole Opry, Graceland en de topper Sun studio's. Mede dankzij onze tour guide Ray was dit een bezoek waarbij we in onze gedachten terug waren in de jaren 50 en de geboorte van de rock & roll meemaakten.

Vervoer:
Dit was deze keer beperkt tot vliegtuigen, een boottocht en onze trouwe huurauto een Jeep. Ondanks een aanhouding plus bekeuring voor speeding was het onze auto en meermalen werd onderweg de kreet gelsaakt "Dat obstakel is geen probleem, we hebben een Jeep!".

Shoppen:
Verplicht onderdeel van een Amerika vakantie is uiteraard shoppen gezien de prijzen die je daar betaald. Ik ben er in geslaagd mijn hele shopping list mee te nemen op twee items na. De mini uggs voor mijn nichtje zijn niet gelukt omdat er geen Ugg flagship store in de door ons bezochte winkelcentra zaten en de e-reader van mijn zusje. Toen ik haar om de specs vroeg zei zij laat maar zitten anders was dat ook een succes geworden. Mijn kledingkast is in ieder geval weer een stuk gevulder, mission accomplished!

Sport:
Deze keer wederom een sport gebeurtenis, een wedstrijd van de St. Louis Cardinals en geen basketbal wedstrijd. Maar in tegenstelling tot ons bezoek aan de Tampa Bay Rays van vorig jaar was er nu wel een stadion met meer dan 40.000 enthousiaste fans die hun team naar de overwinning schreeuwden. Kortom een prachtige avond in een top atmosfeer!

Kortom wederom een fantastische vakantie uit onze Amerika serie en op naar de 2013 episode zou ik zo zeggen. De eerste ideeën zijn er in ieder geval al.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten